Op reis met de auto, maar hond wil je heel graag met je meenemen. Je laat de hond niet los in de auto zitten en wilt heel graag de veiligheid van jouw hond en jezelf waarborgen. Hoe kun je dit aanpakken en oplossen, maar ook de veiligheid waarborgen. Het is natuurlijk onmogelijk je hond achter de riem te doen, daarom hebben ze een hondenrek auto uitgevonden. Deze zijn aan te schaffen in verschillende formaten. Wij gaan je alles vertellen over het hondenrek, zodat jij straks gemakkelijk en veilig met je maatje het land door kunt reizen.

Hondenrek in de auto, waarom doe je dat?

We snappen natuurlijk dat jij je lieve maatje graag mee naar buiten neemt, dus ook mee naar het bos of op vakantie. Voor een reis in de auto is het verstandig een hondenrek te nemen, zodat jullie beide veilig zitten en er niets kan gebeuren. Laten we eerlijk zijn je wilt toch niet dat jullie wat overkomt, doordat je niet goed nagedacht hebt over de veiligheid. Stel je voor dat je plots moet remmen en je hebt geen hondenrek in je auto, dan kunnen er wel hele nare situaties ontstaan. Wel zo belangrijk om eens even flink bij stil te staan. Dan komt natuurlijk de vraag hoe je kan achterhalen welk hondenrek je nodig bent? Ook daar hebben we aan gedacht en gaan we natuurlijk vertellen.

Hoe bepaal je nu welke hondenrek voor jouw auto geschikt is?

Eigenlijk is het bepalen van een hondenrek erg eenvoudig, omdat je moet kijken naar het merk van jouw auto. Het merk van jouw auto bepaald namelijk de maat van het hondenrek. Neem bijvoorbeeld het Skoda hondenrek, deze is vanzelfsprekend geschikt voor in een Skoda auto. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en je zult er ook nog eens ontzettend veel gemak van hebben. Je kunt je maatje via de kofferbak in de auto laten stappen, op deze manier zit jouw hondje veilig in de auto. Daarnaast hoeft jouw hond niet alleen te gaan zitten, hij of zei kan er ook lekker bij gaan liggen. Wel zo comfortabel voor jullie allebei.

Hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit?

De hondenrekken zijn zeer duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Bij de goedkopere varianten ben je niet helemaal zeker van een topkwaliteit, maar ook zijn ze lang zo duurzaam niet. De hondenrekken van de dealer gaan nu éénmaal een stuk langer mee, dat heeft te maken met de constructie. De maten zijn precies op je auto afgestemd, waardoor het keurig aansluit op je wagen. De hondenrekken zijn heel precies gelast en zijn voorzien van een zeer nette afwerking. Dit kan bij een universeel hondenrek best wel een klein beetje ontbreken, hierbij zie je dan ook een duidelijk verschil in kwaliteit. De hondenrekken zijn sterk, maar daarnaast zijn ze ook krasbestendig. Op deze manier blijft jouw hondenrek jarenlang mooi. Wanneer je het hondenrek tijdelijk niet wilt gebruiken kun je deze binnen enkele seconden verwijderen uit je auto, zodat je weer normale dingen kunt vervoeren.