We kennen allemaal de vrijheid van een eigen auto hebben. Onze auto zorgt ervoor dat we ons niet of minder afhankelijk voelen. Zolang er maar brandstof in zit, brengt onze voiture ons overal. We hoeven geen anderen te vragen en hoeven ook niet te vertrouwen op het openbaar vervoer. Je kan een keer in een file raken, maar ook je reis per trein of bus kan vertraging oplopen. Extra voordeel: je hoeft nooit op je horloge te kijken om die laatste trein nog te halen of om zeker te zijn dat je de volgende bus haalt. Onze auto staat voor ons klaar, elke seconde van de dag. Maar er kan een moment komen dat je je auto wil verkopen. Simpelweg omdat je aan een andere toe bent.

Zelf verkopen of aan een expert over laten?

Je kan je auto prima zelf verkopen toch? Je kent jouw auto door en door en je weet wat hij waard is. Je hebt dus een mooie prijs in gedachten. Maar dan begint het spel. Je krijg altijd veel reacties, zeker als de kilometerstand een beetje gunstig is. En een scherpe prijs helpt ook. Maar op een gegeven moment zie je door al de reacties door de bomen het bos niet meer. Poeh. Wie is er serieus geïnteresseerd en wie niet? Sommige mensen zijn alleen maar op koopjesjacht. Of ze lijken heel serieus terwijl ze al bijna een andere auto hebben gekocht. En jij maar wachten. Je kan je auto ook laten verkopen door een expert. Iemand die jouw auto op de beste manier aan de man brengt en ook nog eens redelijk snel. Het scheelt jou een heleboel ergernis.

Geen gedoe met betalen

En als je al een super geïnteresseerde koper hebt, dan mag je hopen dat hij ook daadwerkelijk doorpakt. Je wil voorkomen dat hij afhaakt op het moment dat jij anderen al hebt laten weten dat jouw prachtige auto zo goed als verkocht is. En dan moet er ook nog worden betaald. Met een officieel bedrijf heb je zekerheid. Er wordt jou een prijs geboden en zeg jij ja, dan is jouw verkocht. En die betaling komt echt. Heerlijk toch? En als beloning voor deze goede keuze mag je ’s avonds lekker, maar met mate, los gaan op een paar interessante sportweddenschappen.