Een veel voorkomende ergernis voor velen: een afgebroken slot. Maar hoe kun je eigenlijk een afgebroken sleutel uit een slot halen? Om een afgebroken sleutel uit het slot te halen, is de diepte van belang. Hoe dieper de afgebroken sleutel zich bevindt, hoe moeilijker het is om deze uit het slot te krijgen.

De afgebroken sleutel zit niet te diep in het slot

De meest voor de hand liggende optie om een afgebroken sleutel uit het slot te halen is een sleutel verwijderaar te gebruiken. Let wel op want deze zijn niet overal te verkrijgen en zal u waarschijnlijk via het internet moeten aankopen. Ga voorzichtig te werk en probeer vooral de sleutel niet verder in het slot te duwen wanneer u te werk gaat.

Een andere optie is om met een tang de afgebroken sleutel uit het slot te halen. Als u deze manier wil toepassen, moet het dus zeker zijn dat de sleutel nog genoeg uit het slot steekt.

Wat kan u nog doen? Probeer met de uiteinden van een pincet of schaar de afgebroken sleutel uit het slot te halen. Een makkelijk hulpmiddeltje hierbij is bruine zeep op afwasmiddel. Zo kan u bijvoorbeeld WD-40 in het slot spuiten of een soortgelijk middel.

De afgebroken sleutel zit diep in het slot

Voor een afgebroken sleutel die diep in het slot zit, er uit te halen, wordt het al een beetje gecompliceerder.

U kan bijvoorbeeld een speldje achter de sleutel proberen te duwen om zo de sleutel erna er mee weer uit te trekken. Met een paperclip of een vishaak zou deze oplossing ook kunnen werken.

Daarnaast is het ook een mogelijkheid om met een magneet de afgebroken sleutel uit het slot te halen. Of dit werkt, hangt af van het materiaal waarmee uw sleutel is gemaakt. Maar mocht u toevallig een magneet bij de hand hebben, kan u het zeker een kans geven!

Ook kan u, eventueel door sterke lijm aan te brengen op het afgebroken deel van de sleutel, hem weer in het slot plaatsen en vervolgens rustig zo de sleutel er proberen uit te krijgen. Als u dit probeert, doe dit vooral rustig en met veel geduld.

Tot slot kan u altijd heel het slot uit elkaar halen. Neem dit als laatste optie want dit vergt zeer veel tijd en inspanning. Denk eraan: hierna moet u deze ook terug juist in elkaar krijgen.

Speel op veilig en laat een slotenmaker je afgebroken sleutel uit het slot halen

Er is altijd een kans dat bovenstaande opties niet werken of dat er bijkomende problemen mee gemoeid gaan. Daarom raden we het aan om een professionele slotenmaker in te schakelen. Deze kennen alle trucjes om dit snel op te lossen. Heeft u nood aan een slotenmaker? Contacteer dan Slotenexpert.