Verhuizen kost veel tijd en geld. Daarbij kun je het vaak ook niet alleen af. Vrienden en familie hebben vaak niet de middelen om jouw grote meubelstukken te verhuizen, waardoor je moet gaan kijken naar een verhuisbedrijf. Ook dit zal niet meevallen. Er zijn een groot aantal bedrijven te vinden, maar deze zijn lang niet altijd even betrouwbaar. Goed onderzoek doen naar de verschillende bedrijven is daarom altijd een van de vereisten voordat je een afspraak maakt. Na het lezen van onderstaande informatie heb jij een beter beeld van het vinden van een betrouwbaar verhuisbedrijf.

 

De ervaringen van anderen meenemen

Een betrouwbaar verhuisbedrijf vind je niet zomaar. Echter hebben er ongetwijfeld mensen in jouw omgeving al gebruik gemaakt van een bepaald bedrijf. Je kunt dan aan die mensen vragen hoe zij alles ervaren hebben en wat de kosten waren. Op basis hiervan kun je al een eerste keuze maken uit verschillende bedrijven, zodat de zoektocht al iets eenvoudiger wordt. Daarbij moet je wel goed bekijken of de situaties een beetje overeenkomen met jouw eigen verhuizing. Ook kun je dan altijd nog extra informatie aanvragen bij het bedrijf zelf. Jouw kosten kunnen immers weer heel anders zijn.

 

Het huren van vervoer

Daarbij blijft jouw budget ook een belangrijk onderdeel. Niet iedereen heeft even veel te besteden aan een verhuisbedrijf. In sommige gevallen is het zelfs helemaal niet mogelijk, waardoor je naar andere oplossingen moet gaan kijken. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een bestelbus huren in Zutphen of een andere plaats. Hierdoor heb je toch een bus tot jouw beschikking, terwijl je de rest van de verhuizing zelf of met vrienden gaat doen. Dit drukt de kosten aanzienlijk en kan ervoor zorgen dat jouw verhuizing alsnog soepel gaat verlopen. Je bent immers ook niet gebonden aan bepaalde tijden.

 

Het aantal verhuizers bepalen

Heb je wel genoeg budget? Dan zijn er bij verhuisbedrijven nog veel opties om naar te kijken. De bedrijven kunnen namelijk alleen een verhuizer met verhuiswagen sturen, waarbij je zelf helpt met het in- en uitladen van jouw spullen. Dit is vaak de goedkoopste oplossing. Als je veel spullen hebt en zelf niet in de gelegenheid bent om te tillen, dan kan het juist weer verstandig zijn om meerdere verhuizers in te schakelen. Deze zorgen ervoor dat jouw spullen van het oude naar het nieuwe huis worden vervoerd en zelfs op hun plek kunnen komen te staan.

 

Hulp bij de klussen in huis

Een verhuisbedrijf is altijd de beste verhuishulp die je kunt hebben. De verhuizers kunnen namelijk ook helpen met inpakken en enkele standaard klussen in huis. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ook helpen met boren of het schilderwerk. Dit is echter niet bij ieder bedrijf het geval. Als je hier gebruik van wilt maken moet je dus goed opletten of dat bij een bedrijf kan. Stel daarom van tevoren ook een lijstje op met wat jij allemaal wenst, zodat je op basis hiervan goed kunt gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.